Jacob Dinesen fik i 2016 sit helt store gennembrud.  Med indspilningen og udsendelsen af 2. album ”Brace Against The Storm” blev  publikum og medierne for alvor opmærksomme på den nye stemme i dansk rock/pop/fok/roots.

Albummet sprang ved udgivelsen, direkte ind på 1. pladsen på den danske albumhitliste.

De tre singles fra albummet har i flere måneder været blandt de absolut mest spillede på Danmarks mest lyttede kanal DR P4. Herunder findes links til de 3 singles.

23. februar starter Jacob Dinesen på sin 2017 tour. De 28 koncerter som spilles før sommeren, har længe været helt udsolgte. Flere af efterårets koncerter er nu også udsolgte. Herudover kan man opleve Jacob Dinesen på en stribe af sommerens festivaler. 2017 byder på mere end 85 Jacob Dinesen koncerter.

Direkte ind på 1. pladsen på albumhitlisten.

Det er de seneste måneder gået lynhurtigt for den 21 årige sanger/sangskriver Jacob Dinesen. Der er vendt op og ned på en ellers stille og rolig karriere som spirende artist i Tønder. En række solide radiohits startede for alvor opstigningen for den unge sønderjyde. Sange som ”Dancing Devil”, ”Will You Stay”, ”Beautiful Sight” og ikke mindst storhittet ”Roll With Me” har skabt grobund for et klart gennembrud for Jacob Dinesen. Den kendsgerning at Jacob desuden er en helt fantastisk sceneperformer, har naturligs også været afgørende for den succes, han lige nu oplever.

Gæster DR’s Store Juleshow.

Jacob er inviteret med på vel nok Danmarks største og flotteste, musikalske TV-show ”DR’s store Juleshow”, som sendes fra DR Koncerthuset kort før jul. Jacob selv siger: ”Det er en stor ære at få lov til at deltage i dette flotte Tv-show”. Jeg glæder mig vildt til at blive en del af det stærke set-up, og til at optræde med det store orkester.

Billetsalget går rigtig hurtigt.

Næste år kommer Jacob Dinesen, sammen med sit band, til at spille flere end 80 koncerter. De første 28 af dem er annonceret, og flere af dem er allerede udsolgte, eller der meldes om få billetter tilbage. Flere arrangører i landet siger, at de sjældent har oplevet at billetter til danske artisters, så hurtigt bliver revet væk. Der forventes stort set udsolgt på alle koncerter før jul.

Udlandet lytter med

Gennem de sidste par måneder har flere internationale pladeselskaber og managements kontaktet Jacob for et samarbejde. Det kan blive spændende at se, hvad dette udvikler sig til, men lige nu koncentrerer han sig om de mange aktiviteter i Danmark. Lige nu skal der bl.a. arbejdes på showet til de mange koncerter næste år.

Så er det lige før…
Jacob Dinesen Tour start

Forberedelserne har været mange og grundige, men nu er det lige før Jacob Dinesen endelig kan sætte sig ind i tourbussen, og indstille GPSèn på de første af mere end 80 koncerter, som skal spilles inden 2017 rinder ud.

Jacob Dinesen siger selv:
Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg lige nu er ved at sprænges af spænding og forventning. Med alt det der de sidste måneder er sket omkring mig, glæder jeg mig helt vildt til at møde det publikum som på denne fantastiske måde har taget mine sange til sig. Ventetiden på at få lov til at spille sangene live, har føltes meget lang, men nu sker det endelig. Jeg glæder mig bare så meget til sammen med gutterne i mit nye band, at komme rundt i landet og møde hvad jeg tror må være Danmarks bedste publikum.

Nyt band
Touren starter 23.2. på Fermaten i Herning. Herefter går det landet rundt. Forårstouren, som slutter 5.5. i Ballerup, var allerede inden jul totalt udsolgt. Jacob Dinesen, har siden karrieren begyndte at tage form, spillet med forskellige musikere. Nu har han imidlertid håndplukket 3 unge musikkere til sit eget helt faste band.

Rasmus Rydahl – guitar
Jens Pilgaard – bas
Jonas Sandbjerg Hansen – tommer

Som det fremgår af listen herunder, er billetsalget til efterårstouren allerede i gang. Inden da, besøges en meget god del af sommerens mange festivals.

Det helt store gennembrud
Gennem det seneste halve år, har den 21 årige sanger/sangskriver Jacob Dinesen oplevet hvad man må kunne kalde det definitive karriere-gennembrud. Hans album ”Brace Against The Storm” udkom den 4. november. Det gik direkte ind på albumhitlistens 1. Plads, og har siden befundet sig i den bedste ende af listen. Kulminationen kom for få dage siden, da albummet af ” DR`s Madsen på P4” blev kåret til 2016 bedste album. At det er foran så prominente navne som David Bowie, Leonard Cohen og Volbeat på de næste pladser, gør jo ikke bedriften mindre.

Social Release – noget helt nyt.
Rigtig mange glæder sig til at høre hit sange som ”Roll With Me”, ”Jessie” Dancing Devil” og Will You Stay i koncertversion. Desværre for mange, blev billetterne lynhurtigt udsolgt. Derfor vil man skulle vente til festival sæsonen starter, eller skynde sig at sikre sig en billet til nogle af de få efterårskoncerter, som endnu ikke er udsolgte. For kort tid siden dukkede der imidlertid en mulighed op, som kan give de mange ”billetløse” mulighed for alligevel at være med. Social Release hedder en helt ny platform som går på banen med Jacob Dinesen som allerførste artist. Social Release giver mulighed for at streame den ”hemmelige” generalprøve, som finder sted den 22.2. på Frijsenborg Efterskole i Hammel. På den måde kan man være med til koncerten – derhjemme i stuen. Man kan indmelde sig i ”Jacob Dinesen Lounge” . Hvis man gør det, vil man også kunne opleve stemningen i øvelokalet lige nu, samt et interview med Jacob, om netop den forestående tour. Der vil løbende blive tilført nyheder og specielle godbidder til Jacob Dinesen Lounge, som gør at man kan føle sig godt opdateret om alle Dinesen aktiviteter. Man kan også vælge udelukkende, at købe adgang til at streame koncerten ved generalprøven på Frijsenborg Efterskole.

Lounge: https://socialrelease.lnk.to/dinesen-loungePR

Live: https://socialrelease.lnk.to/dinesen-livePR

 

Yderligere oplysninger:

Jens Ove Friis – REO Records 20 750 700 (musikselskab/presse)

Ole Nielsen – In Ear Music 51 53 88 51 (Booking/management)